Естетична Стоматология

Избелване

Бондинг

Фасети

 

Корони и Мостове

Ние в Дентална Практика Active се гордеем с предоставянето на висококачествено стоматологично лечение, съчетано с най-новите технологии за лечение на нашите пациенти. От превантивна дентална медицина и директни възстановявания до цялостно преобразяване на усмивката, имплантология и ортодонтия, нашият екип предлага широка гама от услуги, извършени с изключителна грижа и комфорт, който заслужавате!

Избелване

Начинът ви на живот се вижда върху зъбите ви-години пиене на кафе, чай, газирани напитки или червено вино, както и пушене, могат да потъмнят и оцветят зъбите ви. За съжаление, оцветените зъби могат да ви накарат да изглеждате и да се чувствате по-стари и по-малко уверени. Нека върнем блясъка в усмивката ви! Процедурата по избелване на зъби може да премахне оцветявания от зъбите ви, трупани години наред!

_________________________

Какво може да очаквате да постигнете с избелване ?

R

Премахване на повърхностните оцветявания от вашите зъби

R

Изсветляване на цвета на зъбите

R

Създаване на естествена и уверена усмивка

След първоначален преглед и щателно почистване на зъбите от плака, налепи и зъбен камък, избелването може да бъде постигнато по 2 начина.

В кабинета

Професионално избелване в клинични условия-само в рамките на 2 посещения в зъболекарския кабинет, нашата професионална избелваща система ще изсветли вашата усмивка с няколко тона!

Как става? | Нанасяме пероксиден гел върху зъбите, който се осветява от специална за целта лампа. След 15 минути гелът се премахва, нанася се нова порция гел и отново се осветява. Всяко посещение се състои от 2 нанасяния на гел и осветявания. Целият процес се следи стриктно от зъболекаря през цялото време.

У дома

Професионално избелване в домашни условия-в рамките на 14 дни в уюта на вашия дом можете да постигнете бяла, перлена усмивка! Екипът ни ще ви консултира в детайл и ще отговорим на вашите въпроси предварително.

Как става? | За целта се изработват индивидуални шини, които даваме на нашите пациенти, заедно със специален избелващ гел за домашни условия. В шините всяка вечер пациентът поставя гел и спи с тях в продължение на 14 вечери. Пишете ни с допълнителни въпроси или ни се обадете. Екипът ни ще ви съдейства с всичко нужно.

Бондинг

Малки отчупвания, разстояния между зъбите или различно оцветени зъби могат да ви подлудят! Днес бондингът е една от най-предпочитаните процедури в естетичната стоматология, използвана за корекцията както на тези, така и на други несъвършенства! При нея директно върху зъба се нанася фотополимерен материал от най-висок клас, с който коригираме различни несъвършенства във формата, цвета и размера на зъба.

_________________________

Част от предимствата на бондинга са:

R

Щадящ - минимално или никакво изпиляване на здрави зъбни структури

R

Бърз - процедурата може да приключи само в рамките на едно посещение

R

Достъпен - цената на бондинга е по-ниска и достъпна от тази на керамичните фасети

Фасети

Фасетите са предназначени да вдъхнат живот на вашата усмивка! Те са възможно най-красивото и естествено изглеждащо средство за корекция на несъвършенствата в усмивката. Фасетите представляват тънки, порцеланови „люспи“, които покриват предната повърхност на зъба, като по този начин коригират естетични несъвършенства по зъбите като:

R

Оцветени в различна степен зъби

R

Множество стари, неестетически изглеждащи пломби по предните зъби

R

Изтриване или отчупване по зъбите

R

Разстояния между зъбите

Подготовката за поставянето на фасетите е свързана с максимално щадене и грижа за запазване на здрави зъбни тъкани. Тя се свежда до минимално изпиляване на зъбите (дебелина в рамките на 0,3 до 1мм), многократно по-малко от изпиляването за цели коронки. В някои случаи дори остава незабелязано от пациентите.

Най-добрите фасети са тези,които имитират природата. Ние сме специализирани в създаване на усмивки, които всеки ще забележи, но няма да знае защо. Свържете се с нас, за да обсъдиим вашия пресонален казус, и за да отговорим на всякакви конкретни въпроси, които имате. Екипът ни с радост ще ви съдейства.

Коронки и мостове

КОРОНИ

Когато голяма част от структурата на зъба е загубена вследствие на кариес, счупване или друга причина, тогава най-добрият вариант за възстановяване на зъба е той да се облече с корона.

Короните представляват „шапка“, която обхваща и обгръща разрушения зъб от всички страни. По този начин те защитават и заздравяват зъба, като предотвратяват появата на последваща фрактура.

Освен за заздравяване на отслабен и разрушен зъб, короните могат да се използват за корекция на формата, цвета както и подредбата на зъбите.

МОСТОВЕ

Когато един или няколко зъба липсват, един от вариантите за тяхното възстановяване е чрез направата на мост. Празното място в зъбната редица, което остава след като се загуби зъб, в последствие кара съседните зъби да се завъртат и преместват. Това води до нарушения в захапката и дъвкателната функция. За да не се стигне до такива проблеми е необходимо да се изработи и постави мост. Мостът запълва мястото на липсващия зъб и по този начин възстановява дъвкателната функция. Мостът се залепва за двата зъба, съседни на празното пространство. За целта те се подготвят и на тях се поставят корони, между които се закрепва изкуствения зъб. Въпреки,че възстановява функцията и е естетичен, един от големите недостатъци на моста е, че е необходимо да се изпилят съседните здрави зъби. Именно затова по-добрата алтернатива в съвременната стоматология е поставянето на имплант.

Какво казват пациентите за нас

Искаш да запазиш час или да се консултираш с нас по твой дентален казус?