Имплантология

 

 

 

 

 

ПОСТАВЯНЕ НА ИМПЛАНТИ

 

 

 

 

 

All-on-X | ЗЪБИ ЗА ЕДИН ДЕН

Поставяне на Импланти

Изгубили сте зъб или сте на път да изгубите един или няколко зъба, поради различни причини? На помощ идват денталните импланти! В съвременната стоматология имплантите са златен стандарт за възстановяване на изгубени във времето зъби или зъби, които предстоят да бъдат премахнати.

Какво представляват денталните импланти?

Имплантите представляват метален „корен“, който се поставя по хирургичен начин в челюстната кост, под венеца, за да осигури стабилна опора за изкуствените зъби,които се поставят след това върху него. Върху имплантите могат да се поставят както един зъб, така и мост или дори протеза! На хора, които нямат достатъчно количество кост също могат да бъдат поставени импланти,но предварително при тях трябва да се добави кост-да се направи т.нар. „костна присадка“.

Лечението с импланти има редица значителни предимства спрямо традиционните протези и мостове:

R

Не се изпиляват здрави зъби

За разлика от поставянето на мост, за поставянето на имплант не е нужно да се изпиляват здравите съседни зъби.

R

Предотвратяват загуба на кост

След изваждането на зъб,следват естествени процеси на атрофия (стапяне) на костта в съответната зона. При поставяне на имплант тези процеси спират и по този начин се запазва костта в зоната.

R

По-добра хигиена

Поради факта,че коронката върху импланта е самостоятелна,а не е свързана със съседните зъби (както е при мостовете), то хигиената около импланта с нищо не се различава от хигиената при естествените зъби

R

Дълъг живот

Денталните импланти са страхотна инвестиция,издържайки обикновено 15-20 или дори повече години, два пъти повече от другите възстановявания. При правилна хигиена и поддръжка имплантите могат да Ви служат цял живот!

R

Без движение

Протезите,които са поставени въру импланти стоят стабилно и неподвижно! Нищо в устата Ви не се движи, пада или размества,както е при традиционните протези. Това значително повишава самочувствието на нашите пациенти

Имплантите са живото променяща процедура! Те могат наистина да променят вашето здраве,усмивка и живот.

All-on-X | Зъби за един ден

Липсата на зъби освен функционални проблеми обикновено  поражда и психологически стрес, който влияе върху качеството на живот и самочувствието на човек. За по-голямата част от хората, засегнати от този проблем, използването на подвижни протези е доста болезнено и неудобно решение. Ако това е вашата ситуация, ако ви липсват всички зъби или ако зъбите ви вече не са жизнеспособни и предстоят да бъдат извадени по една или друга причина, тогава най-доброто решение за Вас е фиксираната върху импланти конструкция!

Какво представлява?

All-on-X е революционна процедура,разработена преди повече от 20 години, която позволява цялостна рехабилитация на напълно обеззъбени пациенти, чрез поставяне на 4(All-on-4) или на 6(All-on-6) импланта във всяка челюст, като върху тях се фиксира специално изработен мост. При това мостовата конструкция се фиксира в рамките на 1-3 дена след поставянето на имплантите,като така Вие ще можете да се храните, общувате и усмихвате със самочувствие още на следващия ден!

Концепцията All-on-X е това от, което се нуждаете !

All-on-X процедурата превъзхожда протезите по редица показатели, а именно:

R

Изключителна естетика – конструкцията върху импланти по нищо не се различава от естествените зъби. Ще имате зъби,които да изглеждат, да се чувстват и да се поддържат като естествени!

R

Наслада – Ще можете да се наслаждавате отново на любимите си храни и напитки

R

Нищо не се движи или пада от устата Ви – тъй като конструкцията при All-on-X е здраво фиксирана за имплантите, то тя стои стабилно. Протезите често се движат, разместват или дори понякога падат от устата на пациента

R

Обемна стабилност – запазва се обема на костта във времето, за разлика от протезите, при които има неспиращи процеси на стапяне на костта

Каква е последователността на лечение?

Етап 1

След щателен анализ и изследвания се решава дали да се поставят 4 или 6 броя импланти в съответната обеззъбена челюст

Етап 2

Идва ред на поставянето на имплантите. Те се поставят по строго определен начин, съобразен с концепцията All-on-X. След края на операцията се взимат отпечатъци за изработване на временен мост.

Етап 3

В рамките на 1-3 дена временната конструкция (мост) е готова и се фиксира върху имплантите. Следва период на заздравяване и вкостяване на имплантите през, който пациентът е с временния мост.

Етап 4

След около 6 месеца след поставянето на имплантите идва време да се вземат нови отпечатъци и да се изработи окончателната постоянна конструкция.

Етап 5

Поставяне на постоянната конструкция. 

All-on-X е най-добрия и съвременен метод за възстановяване на изцяло обеззъбени челюсти, който гарантира връщането на самочувствието, комфорта и усмивката на пациента!

Какво казват пациентите за нас

Искаш да запазиш час или да се консултираш с нас по твой дентален казус?